Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών εξουδετερώνει το «κίνημα» των αποδείξεων

Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ουσιαστικά εξουδετερώνει το «κίνημα» των αποδείξεων, αφού αποτελούν το ισχυρότερο κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων από όλους τους φορολογούμενους, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ Β. Κορκίδης.

Όπως δήλωσε χθες, «αποτέλεσμα αυτών θα είναι να ξαναγυρίσει η αγορά στα 'αντικίνητρα' που προκάλεσαν στο παρελθόν εκτεταμένη απόκρυψη φορολογητέας ύλης με πολλαπλές παρενέργειες και επιπτώσεις σε όλους».
Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη η αναζήτηση ανύπαρκτων εσόδων από ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορεί να καλύψει καμία «μαύρη τρύπα» του Προϋπολογισμού. Αντίθετα, θα προκαλέσει το αίσθημα της κοινωνικής αδικίας και την έκρηξη αγανάκτησης της ήδη φοβισμένης μεσαίας τάξης.
Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ απέστειλαν από κοινού επιστολές προς τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εσωτερικών με τις οποίες επισημαίνουν σοβαρά προβλήματα νομιμότητας για τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου όπως:
  • Υπερεξουσία επιτελικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών να διατάσσουν φορολογικούς επανελέγχους και να εκδίδουν προσωρινές πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ βάσει στατιστικών στοιχείων.
  • Λειτουργία του νέου θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα χωρίς προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων του.
  • Αύξηση του ποσοστού προβεβαίωσης στην περίπτωση προσφυγής από 25% σε 50%.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: