Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Παράταση εργασίας μετά την 35ετία

«Πράσινο φως» ανάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας για να μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να παρατείνουν -εφόσον το επιθυμούν- τον εργασιακό τους βίο για μία τριετία μετά τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας τους και 35ετούς πραγματικής και συντάξιμης υπηρεσίας.

Κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα διπλωματικού υπαλλήλου με το βαθμό του πρέσβη, το ΣτΕ άνοιξε το δρόμο για να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η ρύθμιση του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου 3863/10 που έδωσε τη δυνατότητα παραμονής και για άλλο χρόνο στην υπηρεσία σε πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους του κράτους και των ΝΠΔΔ.

Ρυθμίσεις 

Το Γ΄ Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου δέχθηκε (στο πλαίσιο των ρυθμίσεων του ν. 3845/10 που σχετίζονται με τις κατευθύνσεις του Μνημονίου, αλλά και του ν. 3863/10 που ακολουθεί τη λογική του περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων) ότι οι διατάξεις για την περαιτέρω παραμονή στην υπηρεσία μπορούν να εφαρμοστούν αναλογικά και σε άλλους κλάδους ανεξάρτητα από το αν έχουν ειδικές ρυθμίσεις για την αποχώρηση και συνταξιοδότησή τους.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: