Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ηλεκτρονική υποβολή Φορολογικής δήλωσης

Τη δυνατότητα να υποβάλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος είτε ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet είτε σε έντυπη μορφή στην Εφορία παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Η δήλωση, που υποβάλλεται σε δύο αντίτυπα, συνοδεύεται, κατά περίπτωση, από τα εξής δικαιολογητικά έγγραφα και στοιχεία που πρέπει να υποβάλλονται μαζί με αυτή:

1 Αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων οικοδομών - γαιών, έντυπο Ε2.

2 Βεβαίωση για το ποσό των τόκων κ.τλ. και του φόρου που παρακρατήθηκε, κατά περίπτωση.

3 Βεβαίωση της αλλοδαπής τράπεζας για το ποσό των τόκων που αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή και δεν έχουν εισαχθεί.

4 Δύο αντίτυπα του εντύπου Ε3 εφόσον συντρέχει περίπτωση.

5 Αναλυτική κατάσταση με τα ενοίκια που κατέβαλαν στο αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό έτος, το ονοματεπώνυμο του εκμισθωτή και τη διεύθυνση κατοικίας αυτού.

6 Αναλυτική κατάσταση των δαπανών επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης και συγκεντρωτική κατάσταση των πάγιων και λειτουργικών δαπανών που εκπίπτουν με βάση τις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της περίπτωσης α' της παραγράφου 13 του άρθρου 105 του Κ.Φ.Ε, για τα νομικά πρόσωπα που υποβάλλουν δήλωση χωρίς τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων και δικτυακών υποδομών.

Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης δε συνυποβάλλονται τα ως άνω δικαιολογητικά. Το νομικό πρόσωπο υποχρεούται να τα διατηρεί για σκοπούς επαλήθευσης και ελέγχου.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: