Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ξεκινά η υποβολή των δηλώσεων

Τις πύλες της ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική «Εφορία», το Taxisnet, για να υποδεχθεί τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά πάνω από 1,7 εκατ. φορολογούμενοι. Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος «τρέχουν» από τις 11 Απριλίου για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες, ενώ οι προθεσμίες για ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες εκπνέουν από τις 18 του ίδιου μήνα. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους το Μάιο.

Δυνατότητες

Κατά την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να:
Συμπληρώνουν το έντυπο Ε1 με τα στοιχεία οχημάτων που ήδη υπάρχουν στην κεντρική βάση οχημάτων της ΓΓΠΣ μαζί με την αντίστοιχη ετήσια αντικειμενική δαπάνη.

Συμπληρώνουν το έντυπο Ε1 με τα στοιχεία ακινήτων για την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες κατόπιν επιλογής τους από το σύνολο των ακινήτων τους, βάσει των δηλώσεων Ε9.
Εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή ή επιστροφή φόρου εισοδήματος μέσω των συμβεβλημένων τραπεζών.

Εκτυπώνουν κενά έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3 καθώς και των οδηγιών για τη συμπλήρωση της δήλωσης.
Από φέτος υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος από ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και όσους τις υποβάλλουν μέσω λογιστών. Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά υποβάλλονται: η δήλωση στοιχείων ακινήτων έντυπο Ε9 από τα νομικά πρόσωπα, οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών, η εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ, οι καταστάσεις από λογιστές-φοροτέχνες κ.ά.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: